SZOLGÁLTATÁSAINK

LAKOSSÁGI ÉS IPARI

népszerű, és

Kiemelt
Szolgáltatásaink

Kémény bélelése, építése és szerelése

Kazán cseréje és telepítése:

Fűtéskorszerűsítés

Fűtési rendszer kiépítése

Gázvezeték kiépítése

Ügyfélközpontúság

Fontosnak tartjuk hogy minden Ügyfelünk elégedett legyen, ezért igyekszünk megfelelni minden elvárásnak.

Garancia, biztonság

Nálunk minden információ és adat email-en keresztül érkezik, hogy nyomonkövethető legyen a folyamat, akár visszamenőleg is.
Lakossági Kémények

Kondenzációs kazánokhoz, vagy nyílt égésterű gázkazánokhoz, vegyes tüzelésű kazánokhoz, faelgázosítókhoz, kandallókhoz, vagy kályhákhoz is vállaljuk a kémény építését, felújítását, cseréjét.

Schiedel kémény, szerelt kémény, vagy mestreséges kémény szükséges ha nincs jelenlegi épített kémény, vagy használhatatlan.

 • Tégla kémények: Ezek a hagyományos kémények tégla vagy más kerámia anyagból készülnek. Jellemzően tartósak, de az idő előrehaladtával megsérülhetnek, és karbantartást igényelhetnek. Az ilyen típusú kémények általában nem alkalmasak kondenzációs kazánokhoz, mivel azokban a magas páratartalom károsíthatja a tégla belsejét.
 • Szigetelt szerelt kémények: A szigetlet kémények „rugalmasabbak” és könnyebbek a tégla kéményekhez képest, ami lehetővé teszi az építőanyagköltség és a munkaidő csökkentését. A szerelt kémények általában jobban ellenállnak a korróziónak és a külső behatásoknak, mint a tégla kémények.
 • Inox kémények: Az inox kémények rozsdamentes acélból készülnek, ami még ellenállóbbá teszi azokat a korrózióval és az időjárással szemben. Általában könnyűek és egyszerűen telepíthetők, és biztonságosak a modern kazánok számára.
 • Gyűjtőkémények: A gyűjtőkémények több kazánhoz kapcsolódhatnak, és gyakran több nyílással rendelkeznek. Ezek általában kívül és belül is tégla vagy beton anyagból készülnek, és kerámia béleléssel vannak ellátva. Manapság INOX vagy PPS kéményrendszerrel bélelik, ami megfelel több zárt égésterű kondenzációs kazán, egyszerre történő használatához. 
 • Túlnyomásos kémények: Az ilyen típusú kémények általában a zárt égésterű kazánok égéstermék elvezetésére szolgálnak, és PPS műanyag vagy INOX anyagbúl készülnek, gumi tömítéssel vannak ellátva a nyomástartás végett. Általában műanyagból készülnek, és könnyen telepíthetők.

Kondenzációs kémények

A kondenzációs kazánokhoz speciális kéményeket használnak, amelyeket kondenzációs kéményeknek neveznek. A kondenzációs kéményeknek különböző tulajdonságai vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy hatékonyan és biztonságosan működjenek a kondenzációs kazánokkal. A kondenzációs kémények fő tulajdonságait:

 • Anyag: A legtöbb kondenzációs kémény PPS műanyagból készül, mivel ez az anyag rendkívül ellenálló a savas kondenzvíznek és a korróziónak, de lehet még INOX acél.
 • Lekerekített belső fal: A kondenzációs kémények belső falát lekerekítik, hogy a kondenzvíz lefolyhasson a kéményből, és ne álljon meg a kéményben, ami elkerüli a korróziót és a vízkárosodást.
 • Szivárgásvédelem: A kondenzációs kémények szivárgásvédelme nagyon fontos, mivel a szivárgás miatt a kondenzvíz a falakba, a szerelvényekbe és a környező anyagokba kerülhet.
 • Rugalmasság: A kondenzációs kémények univerzálisak, ami lehetővé teszi számukra, hogy különböző kazán típusokkal és fűtési rendszerekkel működjenek együtt.
 • Tisztítás és karbantartás: A kondenzációs kémények karbantartása és tisztítása egyszerűbb, mint a hagyományos kéményeké, mivel azokban kevesebb szennyeződés halmozódik fel. Azonban rendszeresen ellenőrizni kell a kéményeket, hogy biztosak legyünk abban, hogy megfelelően működnek.
 • Alacsony zajszint: A kondenzációs kazánokhoz készült kémények rendkívül csendesek, mivel a füstgázok alacsony hőmérsékletűek és kevesebb zajt termelnek, mint a hagyományos kazánok.
 • Hosszú élettartam: A kondenzációs kémények tartósabbak, mint a hagyományos kémények, mivel rozsdamentes acélból/PPS-ből készülnek, és ellenállnak a korróziónak és az erős savas anyagoknak is.
 • Környezetbarát: A kondenzációs kazánokhoz készült kémények csökkentik a károsanyag-kibocsátást, és ezáltal környezetbarátabbak, mint a hagyományos kazánokhoz használt kémények.
 • Összességében a kondenzációs kémények nagyon hatékonyak, biztonságosak és környezetbarátak, és a legtöbb kondenzációs kazánhoz használják őket. A megfelelő kémény kiválasztása és telepítése nagyon fontos a kazán hatékonyságának és élettartamának biztosítása érdekében.

Ipari Kémények

TELJESÍTMÉNYTŐL FÜGGETLENÜL IPARI MÉRETŰ KÉMÉNYEK ÉS KÉMÉNYRENDSZEREK TERVEZÉSÉT, BESZERZÉSÉT, ÉPÍTÉSÉT ÉS ENGEDÉLYEZTETÉSÉT IS VÁLLALJUK!

Az ipari kémény egy olyan szerkezet, amely az ipari üzemekben kibocsátott gázok és füstök elvezetésére szolgál. Az ipari kémények általában nagyobbak és magasabbak, mint a háztartási kémények, és a kibocsátott anyagok mennyiségének és összetételének függvényében különböző kialakításúak lehetnek.

Kazáncsere

Egyszerűsített kazáncsere esetén 1 munkanapon belül megtörténik az új kazán beépítése és a hozzá szükséges kéményrendszer kiépítése.

Amennyiben a régi kazán helyére kerül fel az új készülék és a gázhálózat nem kerül átalakításra úgy egyszerűsített kazáncseréről van szó. Ebben az esetben nincs szükség gáztervre, nem kell a gázórát leszedetni, így nem kell MEO-zni sem, a kazán egyből elindítható. Természetesen be kell jelenteni a változást egy megfelelő nyilatkozattal, amivel a kivitelező felelősséget is vállal a kivitelezésért.

Fűtéskorszerűsítés

KOMPLETT FŰTÉSRENDSZER KIÉPÍTÉS, CSERE, ÁTALAKÍTÁS, FELÚJÍTÁS

A megfelelő tervezéssel, a szakképzett csapatunkkal, a minőségi anyagokkal és az igényes hozáálással akár 1 hét alatt kiépítjük egy családi ház komplett, új fűtésrendszerét. Kazánszerelés, Radiátorok felszerelése, Csőrendszer kiépítése, Kéménybélelés, Beüzemelés, Karbantartás, Átmosás stb. A szükséges dokumentumok, engedélyek beszerzését vállaljuk és garantáljuk.
Hőközpont

KOMPLETT HŐKÖZPONT KIÉPÍTÉS, ÁTALAKÍTÁS, FELÚJÍTÁS

A hőközpont egy olyan rendszer, amely segítségével több lakás, épület vagy terület fűtését és melegvíz-ellátását lehet biztosítani egy központi helyről. A hőközpontban található fűtőberendezések és kazánok által előállított melegvizet és hőenergiát vezetékek segítségével juttatják el a lakásokba, irodákba vagy más épületekbe.

A hőközpont általában tartalmazza a kazánokat, szivattyúkat, hőcserélőket és egyéb szükséges berendezéseket. A hőközpont telepítése akkor javasolt, ha egy nagyobb területet kell fűteni és melegvizet biztosítani, vagy ha több épületet kell egységesen kezelni.

Az előnyei közé tartozik a hatékonyabb energiagazdálkodás, mivel a központi rendszer lehetővé teszi az energiahatékonyságot és a szabályozhatóságot. Ezenkívül a karbantartás és a javítás egyszerűbb és gazdaságosabb lehet, mivel a rendszer összes eleme egy helyen található, és könnyen hozzáférhető.

Teljes körű ügyintézés

A kivitelezés végeztével megrendeljük a kéményseprőt, beszerezzük a szükséges dokumentumokat, jegyzőkönyveket.

Teljes körűen járunk el, beszerezzük a szükséges papírokat. Rajtunk kívül általában nem kell fizetni a kazáncserével kapcsolatban senki másnak, az ajánlatunk tartalmazza a szükséges tételeket.

Fontosnak tartjuk hogy minden Ügyfelünk elégedett legyen, ezért igyekszünk megfelelni minden elvárásnak.

Számos szakmai tapasztalattal és képzéssel rendelkezünk.

Biztonságért, megbízhatóságért.

 • Kémények telepítése: A kéményszerelő felelős az új kémények telepítéséért, és biztosítja, hogy a kémény megfeleljen a helyi szabályozásoknak, az épület kialakításának és a tüzelőanyag típusának.
 • Kémények javítása: A kéményszerelők megjavítják a meglévő kéményeket, ha problémák merülnek fel, például repedések, lyukak, szivárgások vagy más problémák miatt.
 • Kéménybélelés: A kéményszerelők kéménybélelést végezhetnek, amely javítja a kémény hatékonyságát, csökkenti a károsanyag-kibocsátást és elősegíti a biztonságos működést.
 • Kéményellenőrzés: A kéményszerelők elvégzik a kémények átfogó ellenőrzését, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kémények biztonságosak, megfelelően működnek, és nem okoznak problémákat.
 • Kéménytisztítás: A kéményszerelők a kémények tisztítását is elvégezhetik, amely segít a hatékonyság növelésében, a tüzelőanyag-fogyasztás csökkentésében, és a károsanyag-kibocsátás csökkentésében is segíthet.
 • Tanácsadás: A kéményszerelők tanácsadást is végezhetnek a megfelelő kémény kiválasztásával, karbantartásával és biztonságos használatával kapcsolatban.

Magyarországon mik a kéményépítés szabályai?

Magyarországon a kéményépítés szabályait a 29/2016. (XI. 30.) BM rendelet tartalmazza, amely a tűzvédelemre vonatkozó részletes szabályokat állapítja meg.A rendelet előírja, hogy az újonnan épített kéményeknek és a meglévő kémények felújításának, bővítésének vagy javításának megfelelően kell megfelelniük a tűzvédelmi előírásoknak. A kéményeket szilárd és ellenálló anyagokból kell készíteni, és azoknak a helyi építési előírásoknak és a környező épületekhez való viszonyuknak megfelelően kell elhelyezkedniük.Az építőanyagoknak és a kialakításnak meg kell felelniük az építési előírásoknak, amelyek szigorú előírásokat tartalmaznak a kémények méretére, átmérőjére, hosszára és hőszigetelésére vonatkozóan. Az építési engedélyek kiadásakor az illetékes hatóságok ellenőrzik az építési előírásoknak és a biztonsági szabályoknak való megfelelést.A kéményeknek rendszeresen karbantartásra és tisztításra is szükségük van, hogy biztonságosan működjenek. A tisztításra vonatkozó előírásokat az éves rendszerességgel elvégzendő felülvizsgálatokban részletesen meghatározzák.

Hogyan dolgozunk?

Tekintse meg videónkat, ahol egy kazáncsere folyamatát próbáljuk 5 percben bemutatni a teljesség igénye nélkül, ezért néhány jelentős részlet kimaradt a filmből. Célja a néző bevezetése az épületgépészet és a kéménytechnika világába.

Szimpatikusnak talált minket?

Keressen bizalommal!

Mobilon elérhetőek vagyunk hétköznap, 8:00 és 17:00 óra között.

info@kemenykivitelezo.hu

Scroll to Top