A kondenzációs kazánokhoz is szükséges a kéménybélelés?

Igen, a kondenzációs kazánokhoz is szükséges a kémény bélése, mivel ezek a kazánok is hasonlóan működnek, mint a hagyományos kazánok. Az égés során a kondenzációs kazánokban is égéstermékek keletkeznek, amelyek a kéményen áramlanak. Ha a kémény falai nem megfelelően béléssel vannak ellátva, akkor az égéstermékek felhalmozódhatnak a falakon, ami idővel problémákat okozhat a kéményben.

A kondenzációs kazánok működése különbözik a hagyományos kazánoktól, mivel a kondenzációs kazánok a fűtőanyagot magas hatékonysággal hasznosítják. Az égés során a kondenzációs kazánokban nem csak hő termelődik, hanem a kazánban képződő pára is lecsapódik, és víz formájában távozik a kéményen keresztül. A kondenzációs kazánok működése miatt a kémény bélése korrózióálló anyagból kell, hogy készüljön, hogy a kémény falai ne korrodálódjanak a kéményen átáramló nedvesség hatására.

Összefoglalva, a kondenzációs kazánokhoz is szükséges a kémény bélése, és a kémény bélése korrózióálló anyagból kell, hogy készüljön a kondenzációs kazánok által okozott lecsapódó nedvesség hatása miatt. A kondenzációs kazánok bélése és karbantartása szintén fontos, hogy biztonságos és hatékony működést biztosítson.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top